Rabu, 27 Jun 2012

Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan aku...

Assalammualaikum .....
hahaha....syukur kehadrat illahi , kerana aku diberi peluang pada hari ni berpandangan mata dan sempat Face to Face dengan SMS ne (angkasawan pertama malaysia tau ....)hihi....
 so , tak nak lah banyak sangat explain experience aku , aku akan uploadkan beberapa gambar SMS ke dalam blog nie .... Enjoy !!!

awalnya menyangkakan SMS seperti orang kenamaan yang lain , rupanya sebaliknya ...
beliau adalah seorang yang sangat ilmiah , WHY ? sebab apa yang keluar dari mulut beliau adalah maklumat ....beliau juga seorang yang mudah untuk di bawa berbicara , senang cerita mesra alam lah .


barang yang dijual


 Gambar kat atas tu adalah beberapa kostum @  barangan yang dijual utk org yang datang . Dari kiri atas adalah CD Penerbangan beliau ke @ di angkasa , next is mug @ gelas , key chain , mouse foot dan  T-Shirt . Antara barang2 di atas , saya hanya memperoleh mug dan mouse foot jerrr...hihi (ok lah tu bah kan ...??)

wajah penat hanya paparan seketika...
setelah tu , SMS pun beri lah sedikit ceramah dan maklumat yang sepatutnya. Antaranya ialah , bukan mudah untuk menjadi seorang angkasawan kerana terdapat pelbagai ujian yang perlu ditempuh bagi menambahkan kekuatan fizikan dan rohani . Beliau juga telah memasang impian ingin menjadi seorang angkasawan sejak berumur 10 tahun g uallszz....

Selain tu , ciri-ciri fizikal seorang angkasawan ialah :
  • tubuh badan tidak mempunyai sebarang kecacatan 
  • tubuh badan tidak boleh mempunyai kesan atau parut2 pembedahan (kalau tak , kat angkasa ti termuka u allsz...)
  • gigi tak boleh mempunyai sebarang tampalan 
  • parut jerawat boleh lah 
  • tak boleh berpenyakit , even 1 minute before berlepas selsema ke , batuk ke , terpaksa dibatalkan jugak tau ...

Setelah beri beberapa ceramah , SMS menjamu selera ....

SMS sedang menjamu selera...


Senang diatur dan mesra alam . emm... itu adalah perwatakkan SMS yang saya nampak dgn mata kasar saya yang besar ni .... makan , makan , makan .....jgn lupa bca doa .....hihi" Signture time "

senyuman yang menawan ....hihi
SMS ni tak lekang senyuman dari mulut . tu yang best tu .... yang paling best tu , nampak tak marker yang SMS gunakan tu , THATS MY MARKER OK !! hihi .... dan yang paling best tu , marker akak yang tak seberapa tu sms bawa sekali bersama ok ....hihi 

Yang kat bawah ni pulak , waktu SMS berangkat nak pulang . Kesian , kena kejar masa takut flight terlepas ....Apa apa pun , banyak pengalaman yang menyeronokkan dan mengkagumkan . SMS the best !!!
Bubbye !!!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

Budak hitam telah mengintai...

Feedjit

 
Copyright 2015 Reserved to Nurain How Design By Cik Nurfarah