Rabu, 20 Februari 2013

aku , dia dan tong sampah...

Assalammualaikum....

best !!

pernah tengok tak citer ni ??? best giler dowhh...ok , let me share what the good point there , Aku, Dia dan Tong Sampah adalah sebuah komedi romantik yang mengisahkan dua insan, Sharnaz dan Amir yang baru sahaja putus cinta. Mereka bertemu ketika hendak membuang surat cinta bekas kekasih mereka di tempat pembuangan sampah. Mereka telah berjanji akan membantu antara satu sama lain untuk menawan semula hati bekas kekasih mereka, hanya untuk menemui cinta yang baru.
PelakonSharnaz – Siti SalehaAmir – Beto KusyairyHazwan – Razif HashimDianne –  Liyana Van Der SijpTok Wan – Fauziah NawiMama Dianne – Zizi ZulkifliMama Amir – Tania Zainal

hahaha... best giler dowhh...ekceli , crita ni ada sedih , happy , mind set pun kena open...yang bestnya , ada beto yooo...minat giler katbeto ni , tak kisah lah ... belakon dengan sh amani ke , dengan lisa surihani ke ... he is the best actor ... that is my opinion... so , thats what im think about .hahaha

Karya asal cerita ini dihasilkan daripada pelajar UiTM untuk projek semester akhir mereka, kemudian, diolah oleh penulis skrip Nadia Khan....Memang semangat nak tengok pasal ada Beto Kusyairy (Amir Haikal)...hihi....ops...dan jugak Siti Saleha (Sharnaaz)....**kredit kepada fan page Siti SalehaCerita nih mengisahkan Amir dan Sharnaaz yang bertemu setelah mereka putus hubungan dengan kekasih masing-masing...Sharnaaz ditinggalkan oleh kekasih beliau dengan alasan dorang tak sepadan sebab kekasih Sharnaaz nih orang yang popular...Sharnaaz ni pulak pendiam dan terlalu pemalu tak bertempat dan sukar nak sesuaikan diri dengan orang lain....Mereka bertemu di tong sampah ketika hendak membuang surat cinta masing-masing...Mereka pun berjanji antara satu sama lain yang mereka akan saling membantu untuk menambat semula hati kekasih masing-masing...
watak utama....Siti Saleha, Beto Kusyairy dan tong sampah...hihihi

Kebetulan pulak, bekas kekasih si Amir ni rupanya couple dengan bekas kekasih si Sharnaaz ni...
Tapi, akhirnya "happy ending" tau sebab Amir dan Sharnaaz bercinta dan tak kembali pun pada bekas kekasih dorang.
Jalan cerita nih memang sangat sweet....Suka tengok lakonan Beto yang mantap tu dan Siti Saleha yang cumil giler dalam cerita nih...
Nih antara dialog yang sangat terkesan di hati..eceh....


"awak tak perlu jadi orang lain sebab awak dah cukup sempurna"......
"kalau betul dia sayangkan awak...dia takkan halang impian awak"....
(nih ayat daripada Amir kepada Sharnaaz)


Di sebalik cerita komedi ringan yang romantik dan lucu, cerita sebenarnya ada pengajaran jugak...Pengajarannya, cintailah orang yang mencintai kita dan menerima kita seadanya...Bukan berubah menjadi orang lain semata-mata untuk menambat hati orang yang kita sukai....
Dalam telefilem nih, Beto pun ada nyanyi lagu tau...pergh!!dah la pandai berlakon..pandai nyanyi pulak..aish...terpikat..nasib baik laki orang..hahahaha






Ada special appearance jugak oleh Liyana Fizi yang cun itu...


p/s : hebat sekarang kan , tong sampah pun bole jadi pelakon..hihi

XOXO : D

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku laki pun suka cnta nih...karya brmutu n x mleret....smple tp berksan....lg pun kena dgn hidup..cnthnya..tgk ex kita kt fb....wlaupun sakit nk tgk gak...mcm aku...ex aku khwin dgn org len....
tp hrp bhagia la diorg...barakallahu laka...

Nurain How @ Nurain Mohd Arif berkata...

harap macam tu laa..heheheee.kita doakan kebahagiaan mereka..

Catat Ulasan

Budak hitam telah mengintai...

Feedjit

 
Copyright 2015 Reserved to Nurain How Design By Cik Nurfarah