Khamis, 26 Disember 2013

"I'm still young on Pilot" - Captain Nabil

Assalammualaikum kanak2 Ribena ku ...

Pa habaq ? Hari ni bertarikh 27/12/2013 , ia adalah Jumaat yang terakhir pada  tahun 2013 . Sedihkan nak tinngal kan tahun 2013 , kan kan (jawablah ye , tanak ain syok sendiri)
Banyak memori on 2013 ni dan bahawasanya lengkap lah cuti den selama setahun bercuti tak study . Kikiii...(jgn dok gelak Suka hati sangat) , next year kena sambung study dah . 

Okeyhh , berbalik pada tajuk atas . Rasanya tak pernah ain buat tajuk mcm tajuk berita dalam newspaper kan . Agaknya ni transformasi aku kot . Hehee..stop .
Haaaaaa , tajuk kali ni nak cerita pasal jejaka atas tu . Where did I get this idea after long this time ? (boleh Guna tak b.i aku neyh ?) 
Masa ain baca magazine remaja tu kan , ain terlelap sat . (air liur tak de nak meleleh ea) . Boleh pulak I termimpi pasal Aeroplane . Then terjaga terus on iPad , Safari , then on Fb . Dengan kuasa tuhan , ain dipertemukan dengan seorang jejaka ni yang Ada kaitan gak ngan Aeroplane yang ain mimpi tadi . Haaa , terer tak I bermimpi ?? Hehee..
So , mula kat sini lah ain jumpa Captain Nabil ni .(mian, story telling lambat) . 


Boleh gak lah dikira sebagai kanak2 Ribena .. Sbb jarang guys ni nk bgambar tunjuk muka kan , yang penting kening terangkat ..hahaa(kejam nya aku)

Knp ain nk buat entry pasal adik ni , sbb ain terkejut dengan kerjaya sambilan adik ni .
Ok , nak tau tak.. Adek ni belajar mcm student lain gak , sekolah biasa . Tapi apa yang luar biasanya , sambil belajar dia Akan curi masa tuk g study kat Airport Kelantan training drive AirCraft ni . Bunyi best kan . From Ganu to Kelate . Emmmm...(nak seribu daya , tak nak berdalih)


Handsome tak kanak2 Ribena ni ?? If yes angkat kening tunjuk Gigi ...

Haaaa...kau Ada pose mcm ni ?? Tak de kann... (mcm tak caye je dak ni pose mcm ni)
Ain bagi la sket profile hero Malaya kat atas ni ea..

- Muhammad Nabil Azizi bin Mohd Zaki
- 16 tahun (2013)
- I'm was young on pilot
- Memilih karier ini because I'm feel that job is the best on the world
- It's salary pon boleh tahan jugak ( this is the best part , ain senyum msa dia gtau )
- Hulu Terengganu 
- Nak jadi pilot secara komersial 
- Spm tahun depan ( good luck dear )

Paling best masa ain dok interview dia ni kan( interview la kata kau) , ain tak tau nk Tnya apa g , dia lak soal ain . Tp best la , ain dpt pngetahuan lagi Dari adik Nabil ni ..

Captain : It's you know how much to create that license ?
Me : No .
Captain : Rm250K
Me : besarkan mata ( tanjat gegurl )



Gaya tak ?? Jeles ni , nak jugakkkk....


Captain : Akak , pernah kan tengok plane landing ngan take off ? (dia panggil aku akak) hehee
Me : Ya
Captain : Nampak mcm soft je kan . Tapi , kalau kita sendiri dok Dlm cockpit tu , kita tahu mcm Mna flight kita Kena tolak ngan angin .
Me : Ooo , baru akak tau .
Captain : Gilaa , mmg tak stabil . Kelajuan angin kita tak leh nak seimbangkan flight .
Me : ( excited gak dia ni citer kat aku ) Baru akak tau Nabil .

Cockpit - tempat duduk pilot (ni pon baru tau)

Caaakkkk !!!
 Ain nak bongkar sket rahsia hero Malaya ni , nak tau mcm mana rupa hero korang ni tido ??
Nak tak ? Ok , nak duk diam2 roll down mouse then ....

Taadaaaa !! Comel tak , kalah kak Ton . Mcm ni la , sokong Harimau Malaya .
Corong lebuh raya karak tu...(jangan ditenung) mahal tu...hahaa
Yang gegurl tu , tutup mulut...masuk lalat nanti tersedak ...( photogenic gak kan )

Nampak tak , dak kecik pon Ada tau ...Mau tak rare...
Tapi , Captain cakap dorang tak leh bawa Aircraft tu lagi , sebab masih kecik ... (Sabar lah dek)
Handsome kan adek Nabil , boleh jadi pelakon undangan khas tuk Awan Dania ni . Gantikan Hans Isaac . 

Captain cakap , bila Dah dapat lisence nanti , dorang leh jadi kan pilot sebagai kerjaya . Nanti dorang2 ni la yang Akan bawa flight tuk korang fly sana sini . Kann , nanti Dah besar panjang korang Akan jatuh hati kat mereka2 ni . Maklumlah , pilot . Gila tak nak ...!!

Nampak , kau ingat senang dapat chance duduk atas wings aircraft tu ?? Tak denyerrr...smart motor , beli kat Mna ?? Hehee...


Cenggini lawo !! 

Rasanya dah berjuta-Juta lemon dah ain cerita . Ain doakan adek Captain Nabil  berjaya dalam bidang ni , berjaya dunia akhirat , Dan akan berkhidmat dengan jayanya untuk kita semua . Aamiin .
Nak kenal ?? Boleh je cari kat Fb atas carian Nama Nabil Evan's a.k.a Zayn Malik Ciplak's . Hahaa..

Rasanya ni entry last tuk tahun ni . Selamat tahun baru , Happy New Year . (tak pe la awai skit)

P/s to Captain Nabil Azizi : Sis wish you good luck on your future and carrier undertaking . Aamiin .
Ekceli ain panggil dia ni Captain . Hehee...
See you next entry . I'll be in UNITAR K.Jaya next year . See you there . 
Assalammualaikum ..

KEEP SUPPORTING , KEEP LOVING , DO SOMETHING , STOP DREAMING !!


0 ulasan:

Catat Ulasan

Budak hitam telah mengintai...

Feedjit

 
Copyright 2015 Reserved to Nurain How Design By Cik Nurfarah